Home » Databeheerder Openbare Ruimte

Databeheerder Openbare Ruimte

Gemeente Papendrecht zoekt een Databeheerder Openbare Ruimte te Papendrecht MBO geplaatst op 10-08-2021 Databeheerder Openbare Ruimte
36 uur per week
Vacaturenummer: 83381

Ben jij de ervaren databeheerder met GIS-kennis, die weet wat er speelt in de wereld van de openbare ruimte en een scherp oog heeft voor details? Dan ben jij welkom bij ons!

Wat ga je doen?
Als Databeheerder Openbare Ruimte is het jouw uitdaging om alle benodigde informatie voor een goed beheer van de buitenruimte succesvol in kaart te brengen. Jouw informatie is altijd gebaseerd op betrouwbare gegevens en wordt onder andere gebruikt voor het opstellen van (meerjarige) beheer- en onderhoudsplannen en bij nieuwe investeringsprojecten.

Een succesvol beheer begint met het in kaart brengen van alle informatie over de te beheren objecten (assets). Assets die voor jouw functie van belang zijn met name de wegen, het riool, het openbaar groen, de speelvoorzieningen, de civiele kunstwerken, het oppervlaktewater, de verkeersborden en de buitensportaccommodaties. Vanuit jouw input over deze assets gaan de beheerders aan de slag met het opstellen van de planningen en begrotingen.

Bij ons word je – of groei je door naar – het eerste aanspreekpunt van het beheersysteem openbare ruimte Gisib bij beide gemeenten. Als key-user Gisib ben je het eerste aanspreekpunt van dit beheersysteem voor de beheerders en beleidsmedewerkers van de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht en voor de regionaal functioneel beheerder van Gisib Drechtsteden. Dat is nog niet alles, want als databeheerder openbare ruimte:

 • Beoordeel en verwerk je mutaties, zoals BOR-gegevens, in het integrale beheersysteem GISIB, een GIS-georiënteerde applicatie, waarmee het integrale beheer van de buitenruimte wordt ondersteund en vormgegeven.
 • Bewaak je de juistheid, actualiteit en kwaliteit van registraties, onder meer vanuit de koppelingen met de BGT, Wibon en de regionale geo-viewer DrechtMaps.
 • Geef je speciale aandacht aan afstemming met de BGT-beheerders en de beheerders openbare ruimte, dit is voor jouw functie cruciaal.
 • Zorg je dat beide gemeenten te allen tijde beschikken over actuele data van onze assets in de buitenruimte.

Wat neem je mee?

Je bent een gedreven medewerker die alles uit het systeem wil en kan halen wat er mogelijk is, waarbij je het belang ziet van jouw werk in het grotere geheel. Kwaliteit en klantgerichtheid vind je belangrijk. Jij laat verantwoordelijkheid zien, schakelt snel, werkt zelfstandig en integraal waarbij je actief de verbinding zoekt. Je haalt proactief informatie op en zoekt (regionale) samenwerking op zodat jouw informatiesysteem altijd bij is. Dat jij een teamspeler bent die communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) en doortastend is helpt jou hierbij.

Hierbij beschik jij over:

 • Afgeronde mbo-opleiding met mbo+-werk- en -denkniveau.
 • Aantoonbare relevante werkervaring in de functie van gegevensbeheer.
 • Ervaring met geautomatiseerde (beheer)systemen, in het bijzonder met CAD en GIS.
 • Ervaring met en kennis van GISIB, ArcGIS en Microstation. Heb jij die niet, dan kijken we graag of jij het in je hebt om je deze programma’s snel eigen te maken.
 • Het vermogen om collega’s en de organisatie mee te nemen in de verdere implementatie en ontwikkeling van het beheersysteem Gisib.
 • Affiniteit met de openbare ruimte, dit vinden wij voor deze functie belangrijk.
 • Aandacht voor kwaliteit en accuratesse.

Waar kom je te werken?

Als Databeheerder Openbare Ruimte ga je werken voor de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en het team Beheer & Geo-informatie van de gemeente Papendrecht. Je gaat dus werken voor twee verschillende gemeenten.

Wie zijn wij?
Je komt te werken voor en in twee energieke en ambitieuze gemeenten. Wij werken op een innovatieve manier samen met onze bewoners. Onze gemeenten stimuleren de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers. Wij zijn informele organisaties met korte lijnen en onze medewerkers hebben een groot loyaliteitsgevoel. Onze gemeenten maken onderdeel uit van de regio Drechtsteden. Wij zijn daarin autonoom, maar werken onder andere op ICT-gebied nauw samen binnen de regio Drechtsteden.

Wat bieden we jou?
Je krijgt bij ons een fulltime functie voor 36 uur per week (2 x 18 uur). Je krijgt een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband. Je komt voor 18 uur per week in dienst van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en voor 18 uur per week voor de gemeente Papendrecht. Doordat beide gemeenten in dezelfde digitale omgeving werken, kan je overal je werkzaamheden voor de beide organisaties uitvoeren. Bij ons krijg jij volop ontwikkelingskansen en ruimte voor eigen inbreng. De nauwe samenwerking in de regio zorgt voor een extra dimensie in jouw werkzaamheden.

Aanvullend bieden we jou:

 • Een salaris van maximaal € 3.591,- bruto per maand (schaal 8, cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB-budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw keuzepensioen via ABP.
 • Een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten met de mogelijkheid om flexibel thuis te werken).

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf gaat halen!

Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Rien Bal, teamleider Papendrecht via 078-7707260 of met Ossama Esseka, teamcoördinator Beheer Openbare Ruimte Hendrik-Ido-Ambacht via 078-7702639. Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.papendrecht.nl.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer voor 31 augustus 2021 via het sollicitatieformulier met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in de functie van Databeheerder Openbare Ruimte bij Gemeente Papendrecht regio Papendrecht?Reageer nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Werkgever: Gemeente Papendrecht
Land: NL
Plaats: Papendrecht

Solliciteer nu op de vacature ‘Databeheerder Openbare Ruimte‘ in Papendrecht

Solliciteer op deze vacature

Reageer