Home » Innovatiemanager AI

Innovatiemanager AI

Technische Universiteit Delft (TU Delft) zoekt een Innovatiemanager AI te Delft Universitair geplaatst op 26-07-2021 Innovatiemanager AI
Delft, 32-40 uur per week

Wetenschappers van drie universiteiten verbinden rond onderzoek in AI, projectvoorstellen helpen ontwikkelen en de financiering realiseren. Dat doe jij als innovatiemanager AI bij de TU Delft.

Functieomschrijving
Als innovatiemanager AI richt jij je op de ontwikkeling van wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen voor grote onderzoeksprogramma’s op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en je benut financieringskansen hiervoor. Daarbij draait het in jouw functie specifiek om het ontwikkelen van AI binnen Health en Energie. Je bent de onmisbare schakel tussen wetenschappers, het bedrijfsleven, instellingen en overheden: regionaal, nationaal of in EU-verband.

AI wordt steeds belangrijker voor het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken en voor vernieuwing bij bedrijven. Investeren in wetenschappelijk onderzoek op dit gebied is dus cruciaal. Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties met enorme impact op de samenleving. Dat is waar de TU Delft als technische universiteit in uitblinkt. Om de slagkracht in onderzoek vanuit Zuid-Holland te vergroten, werken wetenschappers van de TU Delft op dit boeiende terrein samen met collega’s van de Erasmus Universiteit, de Universiteit Leiden én met het bedrijfsleven.

Als innovatiemanager verbind jij wetenschappers van de drie universiteiten rond onderzoek in AI. Je initieert nieuwe gemeenschappelijke thema’s en faciliteert bij concrete onderzoeksprojecten en -programma’s in de voorbereiding het hele proces van idee tot projectformulering. Daarin coördineer je de samenwerking tussen de betrokken wetenschappers, overheden en bedrijven, zorgt dat er een succesvolle projectbeschrijving komt én je realiseert de financiering: door ondersteunende partners uit het bedrijfsleven en instellingen te betrekken en vanuit subsidies door overheden. Daartoe onderhoud je een omvangrijk netwerk rond het thema AI en benut kansen die je ziet vanuit de behoefte in de markt of vanuit wetenschappelijke innovaties en aanvragen. Een impactvolle functie waarin je aan de basis staat van onderzoek dat de wereld verandert.

Je werkt met ongeveer tien andere collega’s op het vlak van AI, en dertig collega’s, bij de afdeling Corporate Innovation. Dit in een zelfstandige en flexibele rol, maar ook in een leuk team met heel diverse collega’s en in een goede werk-privébalans.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau.
 • Je hebt relevante werkervaring in een verbindende rol, het liefst bij een (academische) kennisinstelling.
 • Je hebt specifieke kennis van of in ieder geval affiniteit met Artificial Intelligence en je voelt je thuis in een academische omgeving.
 • Je hebt kennis van en ervaring in de richtingen Health en Energie waarin we AI verder willen ontwikkelen.
 • Je neemt initiatief, je kunt goed prioriteren, goed schrijven, je bent creatief in je oplossingen, je hebt een scherp oog voor kansen in de markt en je weet deze te benutten.
 • Je bent een verbinder, je kunt goed zelfstandig en ook met veel verschillende mensen en partijen samenwerken, en je bent op alle niveaus een innemende gesprekspartner.
 • Je bent goed in het bouwen en onderhouden van netwerken en relaties.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 13 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 5.190,- en een maximum van € 6.317,- bruto per maand, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het Individueel Keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Strategic Development
De directie Strategic Development levert het College van Bestuur van de TU Delft advies en praktische ondersteuning op o.a. de volgende gebieden: actuele (landelijke) beleidsissues op het gebied van hoger onderwijs, strategische planvorming van de universiteit, onderzoekprofilering, (inter)nationale samenwerking, onderzoekfinanciering en business intelligence. Medewerkers hebben kennis van en ervaring met het werken in een grote, complexe organisatie, sterk conceptueel vermogen, aanpassingsvermogen en organisatie-sensitiviteit, zijn resultaat- en productgericht, en hebben een goed ontwikkeld vermogen om in een complex netwerk te opereren in de directe nabijheid van het bestuur van de instelling.

Additionele informatie
Voor meer informatie over deze vacature, neem vanaf 9 augustus contact op met Zwanet van Lubek, hoofd Corporate Innovation, e-mail: z.h.vanlubek@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload uiterlijk 30 augustus 2021 jouw motivatie en cv door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Interesse in de functie van Innovatiemanager AI bij Technische Universiteit Delft (TU Delft) regio Delft?Reageer nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Werkgever: Technische Universiteit Delft
Land: NL
Plaats: Delft

Solliciteer nu op de vacature ‘Innovatiemanager AI‘ in Delft

Solliciteer op deze vacature

Reageer