Home » Servicedeskmedewerker Horeca

Servicedeskmedewerker Horeca

Eijsink zoekt een Servicedeskmedewerker Horeca te Hengelo MBO geplaatst op 15-08-2021

Servicemedewerker Horeca

Gaat jouw hart sneller kloppen van de horeca? Denk jij graag mee met inrichtingsvragen van software bij restaurants, hotels of cafés? Los jij een storing in de kassa-app of foutieve instelling in de backoffice met jouw technisch inzicht vakkundig op én laat dit je niet los tot je de juiste oplossing hebt gevonden? Dan ben jij de Servicedeskmedewerker die wij zoeken!

Waar we je expert van maken

Voor onze klanten ben jij díe expert die ze altijd kunt bellen bij uiteenlopende vraagstukken. Zij zijn voor Eijsink namelijk écht koning. We doen er altijd onze uiterste best voor om onze software booq zo probleemloos mogelijk te laten draaien, maar een verkeerde menu-instelling, kapotte bonprinter of stroomstoring zorgen soms toch voor een uitdaging. Met flair en interesse los jij die op!

Door interne training leren we je om processen inzake boeken, bestellen, betalen, bereiden en beheren nóg slimmer voor onze klanten in te richten. Van een groot pretpark tot een terras in hartje Amsterdam, snackbar op de hoek tot strandpaviljoen in Scheveningen: jij voelt je thuis in de horeca en bent in deze functie zijdelings betrokken bij alles wat er in de branche gebeurd. Zonder stoffig belscript en met jouw communicatieve skills hangt elke klant met een glimlach op. Lekker bezig!

Waarom we jou zo gaaf vinden?

Omdat jij energie krijgt van de verantwoordelijkheid die we je graag geven. En omdat je niet alleen goed luistert, maar klanten écht helpt bij het verwoorden van hun vragen. Je analyseert issues en lost ze zoveel mogelijk zelfstandig op. Je bent een proactieve, servicegerichte collega die krachtig is in het analyseren van vraagstukken. De drive om te leren is zeker aanwezig, evenals als een mbo- of hbo-onderschrijving (richting techniek of ICT is geen must, wel een pre). En of je nou issues prioriteert samen met collega’s, remote updates uitvoert of onze technische dienst op afstand ondersteunt bij incidenten op locatie, je stapt overal vol vertrouwen in. Je maakt ons nu al blij.

Waarom je voor ons kiest?

Omdat je een goed salaris krijgt, want dat ben je waard. Mét daarbij een rits mooie secundaire arbeidsvoorwaarden: dagelijks een verse lunch van de zaak, extra vakantiedagen (als je maar terugkomt), opleidingsmogelijkheden, een actieve personeelsvereniging en regelmatig leuke uitjes zoals een theaterbezoek. Verder vind je hier geen strenge hiërarchie, maar juist de sfeer van een familiebedrijf. Op vrijdag dus gewoon met z’n allen een biertje doen. Gezellig.

Meer over Eijsink

Wij ontwikkelen ijzersterke software waarmee we ondernemen gemakkelijker maken. Denk maar aan kassasystemen. Personeelsplanning. Bar-/keukenmanagement. Tafelreserveringen. QR-bestellen. Bestelsites. Van horeca tot catering, van leisure tot zorg: elke ondernemer mag bij ons aankloppen. 24/7 spelen we proactief in op de markt. Met softwareontwikkeling, projectmanagement, systeemimplementatie, servicedesk en technische dienst in eigen beheer bieden we zo zekerheid voor onze klanten.

Dankzij zo’n 200 betrokken topcollega’s die… Weet je, als we álles willen vertellen wat we doen, zijn we nog wel even bezig. We laten het liever gewoon zien.

Goed verhaal, ik zeg doen!

Je kunt natuurlijk ook eerst met Johan Smit (jouw toekomstige manager) bellen voor het antwoord op je vragen: 0880 55 66 77.

Interesse in de functie van Servicedeskmedewerker Horeca bij Eijsink regio Hengelo?Reageer nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Werkgever: Eijsink
Land: NL
Plaats: Hengelo

Solliciteer nu op de vacature ‘Servicedeskmedewerker Horeca‘ in Hengelo

Solliciteer op deze vacature

Reageer