inpakwerk thuiswerk
Home » Thuiswerk, verschillende soorten

Thuiswerk, verschillende soorten

Aan welke werkzaamheden moet je denken wanneer je van huis uit wilt werken? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de voor en nadelen? Allemaal veel gestelde vragen door mensen met interesse in thuiswerk vacatures.

Veel voorkomende thuiswerk banen zijn:

Mede dankzij de corona pandemie zijn steeds meer bedrijven er achter gekomen dat thuiswerken een prima alternatief is. Dankzij de moderne technologie zijn er amper belemmeringen. Zo worden bestanden opgeslagen in de Cloud en zijn deze vanaf vrijwel alle locaties met een internet verbinding toegankelijk. Vergaderen kan via zoom meetings, en ga zo maar door.

Door deze ontwikkeling zijn niet enkel de eerder genoemde werkzaamheden populair, maar bieden ook steeds vaker grote bedrijven fulltime thuiswerk vacatures aan. Soms is het echter nog wel prettig om zo nu en dan eens naar kantoor te gaan. Een vergadering via internet vinden velen toch niet altijd even prettig. Dit is goed te combineren door bijvoorbeeld 1 of 2 dagen naar kantoor te gaan.


Voor- en nadelen van thuiswerk

Het thuiswerken brengt zowel voor en nadelen met zich meer. Welke zwaarder wegen is volledig afhankelijk van je eigen wensen.

Thuiswerk is goed te combineren met een gezin

Kinderen moeten vaak opgehaald worden van school of de opvang al voordat jouw normale werkdag er op zit. Door thuis te werken is dit geen probleem meer.

Voordelen

  • Goed te combineren met gezin
  • Niet meer in de file staan
  • Bepaal je eigen werktijden

Nadelen

  • Minder sociaal contact met collega’s

Inpakwerk

Inpakwerk is een van de meest gezochte thuiswerk jobs. Logisch, producten inpakken is vrij eenvoudig en je hebt er verder weinig voor nodig (zoals bijvoorbeeld een computer of telefoon). Meestal wordt er door de opdrachtgever ook niet gevraagd naar je opleidingsniveau.

Wel kan het handig zijn om een grote ruimte tot je beschikking te hebben. De producten en verpakkingsmaterialen die je krijgt toegestuurd moet je wel ergens kwijt kunnen. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van het soort product. Wanneer je aanstekers inpakt is de benodigde ruimte relatief klein.


Klantenservice voor bedrijven/webshops

klantenservice-thuiswerk

Bedrijven en webshops doen er alles aan om hun klanten zo goed mogelijk te helpen. Een goede klantenservice is dus erg belangrijk. Dit is werk wat prima vanuit je eigen woonkamer gedaan kan worden. Wel heb je hiervoor een laptop en/of telefoon nodig. Deze krijg je echter meestal van de werkgever.

In tegenstelling tot inpakwerk is deze tak van thuiswerk wel iets minder toegankelijk. Bedrijven verwachten van je dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt en de Nederlandse taal goed beheerst. Hierdoor heb je echter wel meer kans op langdurig werk en een vaste aanstelling.


Producten testen

Het uittesten van verschillende producten is ook een populaire en eenvoudige manier om wat extra geld te verdienen. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om gratis bepaalde producten te ontvangen. Door de grote vraag naar dit soort werk kan het lastig zijn om in aanmerking te komen. Je moet er dus snel bij zijn.

De producten waar je aan moet denken; cosmetica producten, elektronica, voedsel.


Callcenter medewerker

Een callcenter werft klanten voor bedrijven. Denk hierbij aan een energiemaatschappij of een loterij. Je bent zelf vast ook wel eens gebeld met de vraag of je wou overstappen van energieleverancier of wou deelnemen aan een loterij. Voor dit soort werkzaamheden heb in principe alleen een telefoon nodig en wat goede verkoop skills. Als callcenter medewerker die thuis werkt krijg je de telefoon meestal gratis van je werkgever.

De verdiensten kunnen leuk oplopen aangezien je vaak betaald wordt aan de hand van het aantal sales. Je hebt dit dus volledig zelf in de hand!


Online geld verdienen

online geld verdienen

Het internet bied enorm veel kansen om online geld te verdienen. Dit is ook allemaal vanuit huis te doen, of zelfs nog gekker, gewoon lekker vanaf je vakantieadres. Je moet denken aan het opzetten van een webshop, dropshipping, affiliate marketing, e-mail marketing etc.

Als je een webshop beheert moet je natuurlijk voorraad aanhouden, een klantenservice bieden en ga zo maar door. Dit is een serieuze business. Wil je het wat eenvoudiger? Kies dan voor dropshipping. Je hebt dan geen voorraad, maar zet je orders direct door naar een groothandel. Deze regelt de verzending en eventueel retouren. Nog een stap simpeler is affiliate marketing. Je promoot dan simpelweg producten van anderen op jouw website en ontvangt hier een commissie over.


Enquêtes invullen

enquêtes-invullen

Het invullen van enquêtes is ook een populaire manier om wat bij te verdienen. Omdat het vaak om wat langere vragenlijsten gaat zijn mensen niet altijd bereid om hier vrijwillig zoveel tijd in te stoppen.

Om toch genoeg deelnemers te hebben en zo een realistisch beeld te krijgen over bepaalde onderwerpen worden deze enquêtes vaak ingevuld tegen betaling. Verwacht niet dat hier geen tijd in gaat zitten of dat je zomaar wat kan invullen. Neem je het serieus dan kan je hier leuk mee verdienen.


Geld verdienen op de beurs

aandelen-geld-verdienen

Vooral onder jongeren is het beleggen in aandelen enorm in populariteit toegenomen. Brokers hebben aantrekkelijke apps, wat het handelen in aandelen vrij eenvoudig maakt. De kosten zijn vrijwel nihil. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Beleggen brengt uiteraard risico met zich mee. De kans dat je een deel van je geld, of zelfs al je geld, verliest is aanwezig!

Voordat je begint met beleggen moet je je hier wel goed in verdiepen. Op internet is genoeg informatie te vinden over aandelen research, technische analyses en de juiste brokers.